Training

Groei door reflectie, actie en persoonlijke ontwikkeling.

Training

Ik ben een ervaren trainer, gespecialiseerd in het geven van lezingen en trainingen aan cross-border mediators, advocaten en rechters voor de Europese Unie. Ze heeft uitgebreide ervaring in het werken met professionals uit verschillende landen en culturen en is goed thuis in de complexe aspecten van grensoverschrijdende kinderontvoering.

Naast mijn werk voor landen van de Europese Unie, bied ik ook trainingen aan voor andere organisaties die nascholing voor zorgprofessionals organiseren, zoals RINO, KING en vergelijkbare instellingen. Ik ben als docent verbonden geweest aan de A-opleiding Psychiatrie en als gastdocent aan de opleiding Geneeskunde in Groningen. Verder verzorg ik trainingen voor onder andere psychologen en systeemtherapeuten. Ik heb expertise opgebouwd in het leveren van hoogwaardige educatieve programma’s voor deze doelgroepen, waarbij ik mijn kennis en ervaring gebruik om hen te helpen hun vaardigheden, kennis en expertise te vergroten.

Wat me onderscheidt, is mijn achtergrond als mindfulness- en compassietrainer. ik heb training ontvangen in deze benaderingen en levensvisie en integreert dit in mijn aanpak. Dit betekent dat ik aandacht besteed aan het cultiveren van bewustzijn, aanwezigheid en mededogen in het leerproces en in het persoonlijk contact. Ik geloof dat deze elementen niet alleen bijdragen aan het welzijn van de professionals die ik train, maar ook aan het verbeteren van hun communicatie- en conflictbeheersingsvaardigheden.

Praktische informatie

Voor het bestaande training-programma kijkt u op de pagina Trainingen

Voor een cliëntspecifieke training ontvangt u na overleg en op uw verzoek vrijblijvend informatie en indien gewenst een offerte, zodat een op maat gesneden aanbod kan worden gedaan met de daarbij behorende kosten. Vanzelfsprekend zijn de tarieven voor de afzonderlijke diensten en activiteiten divers. Dit heeft te maken met de verschillen in duur, intensiteit, frequentie en dergelijke.

Downloads

Introductie Workshop Interpersoonlijke Mindfulness / Mindful Communiceren

Mindfulness & Compassie in de Klinische Praktijk

Mindfulness Aandacht- & Inzichttraining MBSR/MBCT

Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL)

Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL) – weekend online

Aanmelden voor de training

Ik schrijf me in voor de training:

Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Training

Testimonials

I met Brigitte, many years ago, as part of our very first cross-border family mediation training.

Over the years, I have been able to refer very sensitive cases to her, which have always been handled with great professionalism and listening.

In the context of the international trainings I directly organise, I always have Brigitte present as one of my favourite trainers. The feedback I get, from colleagues of different nationalities and cultures, is always enthusiastic. She manages to be enthusing and above all she is never 'rigid' in her approach. She modifies content and schemes as required, which is not at all common.

MARZIA GHIGLIAZZA – Senior Partner avvocata mediatrice cross-border

Birgitte is a very experienced professional and trainer in international mediation who fascinates participants with new approaches in her work. The last training, I visited was about mindfulness and mediation, especially international mediation. She found the way to show us the connection between two worlds we all know separately.

Ana Piernas López – Abogada & Rechtsanwältin Cross-Border Mediator

De training heb ik ervaren als verrijkend en leerzaam. Het is niet altijd makkelijk om de formele en informele beoefening in te passen in het leven. Het vraagt commitment. Ik heb ervaren dat het ruimte maken voor de beoefening er wel voor zorgt dat het wortel schiet. Dat zijn momenten dat ik mezelf voel openen; hé er gebeurt iets! De dagelijkse beoefening is een baken geworden waar ik me mag richten op mijn lichaam. Het heeft mijn bewustzijn vergroot over wat voor gewaarwordingen er allemaal rondgaan in 'mijn huis'! Wonderlijk! Het leuke is bij het uitwisselen van ervaringen in de groep dat er herkenning is in gedeelde ervaringen en dat een medecursist prachtig zijn of haar ervaringen weet te verwoorden en ik dan denk; hé, dat heb ik ook! Al met al smaakt het naar meer en heb ik de avonden als een cadeau ervaren.

Juliette

Birgitte heeft mij in de EMDR therapie leren om te gaan en mezelf te vergeven, ik leef weer in het heden in plaats van in het verleden. De mindfulness trainingen hebben er voor gezorgd dat ik zaken niet zo meer overdenk. Problemen maak ik klein en maak ik niet groot. Ik ben terug in het moment gekomen. Het is niet zo dat de problemen allemaal zijn opgelost, het is meer dat ik de problemen aankan en weer positief in het leven sta.

Hans Wind

We met Birgitte more than 10 years ago when we all started training as cross-border mediators. Soon after Birgitte began to train mediators herself and it was really interesting to participate in her lectures as she also has a background in psychology and family therapy . Birgitte's training is truly interactive - theory is mixed with exercises and analyses. This was the reason we invited Birgitte to train our domestic family mediators. She has been training our mediators for 3 years now and, based on the feedback, the trainees are very satisfied with the knowledge they have gained.

Anneli and Helle

Hoewel ik vooraf wat huiverig was voor het groeps-aspect, bleek dat juist veel toe te voegen aan zowel de mindfulness-training als de compassie-training die ik bij Syntagma heb gevolgd. Dankzij de zeer deskundige en professionele begeleiding door Birgitte zijn beide trainingen enorm waardevol voor mij geweest! Ik heb Birgitte -ook in mijn individuele traject- ervaren als een heel prettige, open, nuchtere, empatische en gedreven psycholoog en trainer. Ze analyseert snel en scherp, weet de juiste sfeer te creëren, gaat de moeilijke dingen niet uit de weg, stelt de goede vragen, gebruikt  humor op een fijne manier en geeft praktische handvatten om mee verder te kunnen. Doordat Birgitte kan putten uit een gedegen theoretische achtergrond met een diversiteit aan ervaringen, opleidingen en aanvullende scholingen kan ze gemakkelijk aansluiten en schakelen en zo steeds de best passende route vinden. Het heeft mij erg geholpen in het beter kunnen luisteren naar en handelen volgens mijn gevoel, en in het vinden van meer rust, vertrouwen en stevigheid. Heel veel dank daar voor! M. v. I.

M. v. I.

Training

Beroepsvereningingen

Birgitte is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen en netwerken.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de 3-maandelijkse nieuwsbrief per mail!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Algemene voorwaarden Privacy Disclaimer
Ontworpen en ontwikkeld door mintis.nl