Mediation

Alternatieve oplossing zonder gerechtelijke procedure, bevordert communicatie en samenwerking.

Mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling bij conflicten en geschillen. Het doel van mediation is meestal: een einde maken aan een geschil met behoud van de relatie. Onder deskundige begeleiding van een onafhankelijke en onpartijdige mediator zoeken cliënten naar een creatieve, voor ieder bevredigende oplossing. Hierbij is het belangrijkste dat ieders belangen tot hun recht komen.

U zorgt zelf voor de inhoud van het gesprek door het uitspreken van verlangens, wensen, emoties, feiten, argumenten, voorstellen en tegenvoorstellen. De gesprekken worden zo begeleidt dat de partijen tot overeenstemming kunnen komen. De mediator levert geen inhoudelijke bijdrage en spreekt ook geen oordeel uit. Hij zorgt er wel voor dat de oplossing(en) op uitvoerbaarheid worden getoetst.

De mediator is iemand die kennis en vaardigheden heeft om een mediation tot een goed einde te brengen. Hij kan bijvoorbeeld onderhandelingen leiden en begeleiden en partijen bij een schijnbaar vastgelopen conflict weer in beweging brengen.

Wanneer is mediation een goede keuze?

(zie ook www.mediationnaastrechtspraak.nl). In principe lenen alle grote en kleine(re) conflicten zich voor mediation. Het maakt niet uit of het gaat om geschillen over verdeling van huwelijksvermogen, erfrechtelijke kwesties, omgangsregeling, arbeidsgeschillen. Het soort conflict bepaalt niet het succes van de mediation. Wat dan wel?

Snel een oplossing

Een mediation wordt gemiddeld binnen enkele maanden afgerond, soms zelfs binnen enkele weken of door een enkel gesprek van een paar uur.

Alles in eigen hand houden

Dit is een van de kernpunten van mediation. Niet de mediator, niet de rechter of wie dan ook bepaalt wat er in de overeenkomst komt: dat doet u zelf. Samen met de ander natuurlijk, eventueel bijgestaan door uw advocaat.

Maatwerk

Een gerechtelijke procedure richt zich op de juridische aspecten van een conflict. Tijdens mediation kan een oplossing worden gezocht voor alles wat met het probleem te maken heeft. Ook de niet-juridische aspecten komen aan de orde.

Herstel en behoud van de samenwerking

Tijdens mediation krijgt eenieder de gelegenheid om alles uit te spreken en uit te praten. Daarna kunt u samen de oplossing zoeken. Op deze manier kan het vertrouwen tussen u en de ander worden behouden of hersteld.

Praktische informatie

Voor Mediation ontvangt u op uw verzoek informatie en indien gewenst een offerte, zodat een op maat gesneden aanbod kan worden gedaan met de daarbij behorende kosten.

Vanzelfsprekend zijn de tarieven voor de afzonderlijke diensten / activiteiten divers. Dit heeft te maken met de verschillen in duur, intensiteit, frequentie en dergelijke.

Mediation

Testimonials

I met Brigitte, many years ago, as part of our very first cross-border family mediation training.

Over the years, I have been able to refer very sensitive cases to her, which have always been handled with great professionalism and listening.

In the context of the international trainings I directly organise, I always have Brigitte present as one of my favourite trainers. The feedback I get, from colleagues of different nationalities and cultures, is always enthusiastic. She manages to be enthusing and above all she is never 'rigid' in her approach. She modifies content and schemes as required, which is not at all common.

MARZIA GHIGLIAZZA – Senior Partner avvocata mediatrice cross-border

Birgitte is a very experienced professional and trainer in international mediation who fascinates participants with new approaches in her work. The last training, I visited was about mindfulness and mediation, especially international mediation. She found the way to show us the connection between two worlds we all know separately.

Ana Piernas López – Abogada & Rechtsanwältin Cross-Border Mediator

Mediation

Beroepsvereningingen

Birgitte is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen en netwerken.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de 3-maandelijkse nieuwsbrief per mail!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Algemene voorwaarden Privacy Disclaimer
Ontworpen en ontwikkeld door mintis.nl