Mediation

- Mediation bij scheiding

Alternatieve oplossing zonder gerechtelijke procedure, bevordert communicatie en samenwerking.

Mediation bij scheiding

Bij mediation bij echtscheiding hoort u, zonder tussenkomst van advocaten, direct de standpunten en wensen van uw partner met betrekking tot de echtscheiding of de beëindiging van de relatie. Tijdens de scheidingsmediation wordt uitvoerig aandacht besteed aan emotionele en relationele problematiek, maar zeker ook aan de betekenis ervan voor uw kinderen.

Tijdens de scheidingsmediation krijgt u uitleg over de juridische gevolgen van de scheiding of het uiteengaan om ervoor zorg te dragen dat gelijkwaardigheid van de gesprekspartners gewaarborgd is.

De afspraken die u samen maakt, ook over de financiële afwikkeling, worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Deze echtscheidingsconvenant moet door een advocaat, samen met een gemeenschappelijk echtscheidingsverzoekschrift en uw ouderschapsplan bij de rechtbank ingediend worden. Deze spreekt vervolgens de scheiding uit.

Scheiding met behulp van een mediator is kostenbesparend, neemt ook minder tijd in beslag dan echtscheiding op tegenspraak en draagt ertoe bij dat:

  • Een win-win-situatie kan ontstaan:
    De mediator bevordert dat de u tot een evenwichtige afweging van uw beider belangen komt; in de uiteindelijke echtscheidingsconvenant kan iedereen zich vinden.
  • Een investering in uzelf en de toekomst het gevolg is:
    De kans dat het opnieuw misgaat, wordt kleiner. Bovendien leert u omgaan met conflicten.
  • Afspraken stand houden:
    Het is vrij simpel om van alles op papier te zetten. Wanneer u of een ander er echter niet achter staat, is de kans groot dat afspraken niet worden nagekomen. Als u een mediation hebt gedaan, is de kans vrij groot dat u uw best zult doen u juist wel aan de afspraken te houden. Deze afspraken worden, zoals genoemd, vastgelegd in een overeenkomst die juridisch bindend is.

U kunt ook kiezen voor een mediationweekend.

Download de Mediation zelftest(pdf) en vul deze in om erachter te komen of mediation een manier is om uw conflict op te lossen.

Mediation bij scheiding

Testimonials

I met Brigitte, many years ago, as part of our very first cross-border family mediation training.

Over the years, I have been able to refer very sensitive cases to her, which have always been handled with great professionalism and listening.

In the context of the international trainings I directly organise, I always have Brigitte present as one of my favourite trainers. The feedback I get, from colleagues of different nationalities and cultures, is always enthusiastic. She manages to be enthusing and above all she is never 'rigid' in her approach. She modifies content and schemes as required, which is not at all common.

MARZIA GHIGLIAZZA – Senior Partner avvocata mediatrice cross-border

Birgitte is a very experienced professional and trainer in international mediation who fascinates participants with new approaches in her work. The last training, I visited was about mindfulness and mediation, especially international mediation. She found the way to show us the connection between two worlds we all know separately.

Ana Piernas López – Abogada & Rechtsanwältin Cross-Border Mediator

Mediation bij scheiding

Beroepsvereningingen

Birgitte is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen en netwerken.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de 3-maandelijkse nieuwsbrief per mail!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Algemene voorwaarden Privacy Disclaimer
Ontworpen en ontwikkeld door mintis.nl