Coaching

Persoonlijke groei, doelen bereiken, zelfinzicht, motivatie, transformatie, succes, ondersteuning.

Coaching

Bij coaching staat het verbeteren van persoonlijke effectiviteit centraal. Soms vindt dit plaats in individuele setting, soms in teamverband. Waar je voorkeur naar uitgaat, is afhankelijk van de situatie en/of van je rol/positie in de organisatie.

Visie

Voor veel professionals is mensen helpen en/of mensen van dienst zijn een belangrijke drijfveer. Daarnaast is het vak spannend, uitdagend, druk en hectisch. Door de hectiek van de dag heb je weinig tijd  om stil te staan. Toch merk je af en toe de noodzaak om dit wél te doen en te reflecteren op wat je doet, hoe je het doet en of je nog steeds op de juiste weg zit.
Wanneer zaken dan anders lopen, is de kans op vastlopen aanzienlijk en komen bijvoorbeeld identiteitsvragen naar boven.
Het kan ook zijn dat je geen plezier meer in je werk ervaart en jezelf afvraagt waar dit aan ligt en hoe het nu verder moet? Of je zit met een burn-out thuis en wil weer graag de draad oppakken, maar weet niet zo goed hoe je dat moet doen. Persoonlijk en professioneel zijn immers nauw met elkaar verbonden.

Door stil te staan bij wat er speelt en ruimte te maken voor reflectie, kan helder worden wat er voor jou, als werknemer én als mens, echt toe doet en welke keuzes je wellicht moet maken. Deze helderheid maakt je bewust(er) van het waarom van je handelen. Het is de basis voor effectiever functioneren. Het verbindt professionele en persoonlijke ontwikkeling, vakmanschap en ‘vuur,’ met elkaar.

Coaching helpt je zo om te groeien, meer balans te vinden tussen jezelf en je omgeving, te ontdekken waar je inspiratiebron zit, waar je kracht ligt en hoe je resultaten kunt bereiken.

Coaching is bedoeld voor mensen die weten dat aan jezelf werken zowel verrijkend voor jezelf als voor je omgeving is.

Coaching stimuleert je ontwikkeling.

Als coach help ik je om op een eerlijke manier naar jezelf te kijken. Zo leer je meer te zijn wie je echt bent, leer je realistischer te zien wat je kunt, waar je tegenaan loopt en waar blokkades liggen, hoe je deze kunt verhelpen en hoe het anders kan.

Als coach ben ik een sparringpartner die met je meedenkt, diverse invalshoeken bekijkt, spiegels voorhoudt en samen met je naar je mogelijkheden en kansen kijkt.

Werkwijze

Ieder coachingstraject is anders. Iedere vraag en iedere situatie verschilt. De kracht van coaching is dat het een individueel (maat)traject is gericht op het bereiken van resultaten. Duur, frequentie en locatie worden in overleg bepaald. Naast face-to-face coaching, is het ook mogelijk dat coaching plaatsvindt via de telefoon of online en met behulp van e-coachingstechnieken.
ik maak gebruik van verschillende invalshoeken en werk voornamelijk vanuit systeemtheoretisch perspectief. Ook het perspectief van het cognitief gedragstherapeutisch kader, de Transactionele Analyse (TA) en de Appreciative Inquiry (AI), de oplossingsgerichte benadering, de positieve psychologie en de compassion focused theorie maken deel uit van mijn manier van werken.

Welke vorm van coaching is voor mij geschikt?

Ieder coachingstraject is anders. Iedere vraag en iedere situatie verschilt. De kracht van coaching is dat het een individueel (maat)traject is gericht op het bereiken van resultaten.

Praktische informatie

Voor Coaching ontvangt u op uw verzoek informatie en indien gewenst een offerte, zodat een op maat gesneden aanbod kan worden gedaan met de daarbij behorende kosten.

Vanzelfsprekend zijn de tarieven voor de afzonderlijke diensten / activiteiten divers. Dit heeft te maken met de verschillen in duur, intensiteit, frequentie en dergelijke.

Coaching

Beroepsvereningingen

Birgitte is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen en netwerken.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de 3-maandelijkse nieuwsbrief per mail!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Algemene voorwaarden Privacy Disclaimer
Ontworpen en ontwikkeld door mintis.nl