“Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail”

- Ralph Waldo Emerson

Nieuwsgierig

Het leven ervaar ik als een interessante zoektocht vol mogelijkheden, die niet zonder ontdekkingen en kwetsuren geëxploreerd kunnen worden. Kenmerkend voor mij zijn mijn interesse in en nieuwsgierigheid naar mensen, hun beweegredenen en motieven in intra- en intermenselijke verhoudingen. Hieraan woorden kunnen geven is wat mij inspireert, drijft, motiveert en energie geeft. Of het nu gaat om mijn betrokkenheid als coach, als therapeut of als mediator. Communicatie is de rode draad in mijn leven met taal als verbindend element.

Deskundig & Internationaal

Persoonlijke ontwikkeling beschouw ik als een proces waarin je voortdurend geconfronteerd wordt met een realiteit waar je je al dan niet aan wilt of kunt aanpassen.
Voor mij heeft het betekend, dat ik zowel in Nederland als gedurende mijn leven en werk in Frankrijk, kansen heb kunnen benutten. Ik heb een breed scala aan methoden en technieken mogen bestuderen en me eigen mogen maken. Dit heeft mij professioneel en persoonlijk gevormd.
Ik ben GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP, Systeemtherapeut, Supervisor en Leertherapeut voor systeemtherapeuten in opleiding, EFT-therapeut, EMDR-Practitioner Europe, Coach,(Cross Border) Mediator en Trainer.

Veelzijdig

Tijdens therapie kan ik door de opleiding en achtergrond als psycholoog, mijn nieuwsgierigheid, weetgierigheid, veelzijdigheid en inmiddels ruime ervaring putten uit verschillende benaderingen en referentiekaders. Naast de systeemtheoretische benadering, de cliëntgerichte methodiek, de psychoanalyse ook de cognitieve gedragstherapie en de compassion focused theory.
Zo kan ik inzetten wat het meest effectief zal zijn bij degenen met wie ik in contact ben. Mensen melden zich vaak met angstproblematiek, waar onderliggend een trauma of zelfbeeldvraagstuk schuilgaat. Of met relatieproblemen, waarbij wel of niet door willen gaan met elkaar en doorbreken van patronen centraal staan.

Coach

Op het gebied van coaching zijn de belangrijkste vragen waarmee professionals meestal bij me komen de balans werk-privé, loopbaanperspectief, onderlinge samenwerking, persoonlijke effectiviteit, burn-out, leiderschapsvraagstukken. Vragen, die onder meer ontstaan door veranderingen in de omgeving, geen perspectief meer zien. Ik bied coaching aan vanuit mijn persoonlijke overtuiging dat elk mens het in zich heeft zin te geven aan het eigen leven en met plezier in leven en werk te staan. Tijdens de coaching proberen we samen achtergronden, patronen, overtuigingen, gevoelens te ontdekken en zoeken dan naar eigen antwoorden en oplossingen die daarbij passen.

Mediator

Als Mediator ligt mijn focus op intergenerationele problemen, waarbij ouders en kinderen geen contact hebben en hulp vragen bij relatieherstel. Verder ben ik actief op het gebied van internationale kinderontvoeringszaken, die gekenmerkt worden door een extreem hoog conflictgehalte. De processen die plaatsvinden zijn herleidbaar tot het achterhalen van onderliggende behoeften om vervolgens van daaruit te komen tot wat voor en door beide partners het beste gevonden wordt. Hiernaast draag ik bij aan de ontwikkeling en opleiding van mediators, advocaten en rechters voor de Europese Unie via training en supervisie.

Mindfulness- & Compassietrainer

Enkele jaren geleden kwam ik in aanraking met training in Mindfulness en Compassie. Dit was een zeer inspirerende en transformerende ervaring. De ontdekking van de kracht van (zelf)compassie en vriendelijkheid hebben mij gemotiveerd ook anderen dit effect te laten ervaren.

In wezen gaan ‘compassie’ en ‘zelfcompassie’ om het bewust worden en ontdekken van die plaatsen waar het ‘knelt en schuurt’ en om daar met vriendelijkheid contact mee te maken. Ik wilde van daaruit met zachte ogen het leven tegemoet treden en de integratie ervaren met mijn dynamische, energieke, ambitieuze kant. Ik integreer dit sindsdien zoveel als mogelijk in mijn aanpak.

In groepsverband geef ik mindfullness- en compassietrainingen, begeleid ik online meditatie en bied ik korte retraites aan.

Direct én warm

Wat ik tenslotte van belang vind en voorwaarde voor elk persoonlijk proces is een omgeving te bieden waar veiligheid en vertrouwen de basis vormen om het eigen functioneren te durven onderzoeken en hierop te kunnen reflecteren.

Wees Van Harte Welkom

Birgitte Beelen

 

Over

Beroepsvereningingen

Birgitte is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen en netwerken.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de 3-maandelijkse nieuwsbrief per mail!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Algemene voorwaarden Privacy Disclaimer
Ontworpen en ontwikkeld door mintis.nl